Reusch keepershandschoenen

Geschiedenis van Reusch

In het jaartal 1934 start Karl Reusch met het maken van handschoenen. Hij heeft dit tot en met 1972 met de hand gedaan. Dat veranderde in het jaartal 1973 toen Karl Reusch de keeper Sepp Maier ontmoette. Zei zijn toen samen begonnen het eerste paar keepershandschoenen te maken. Mede door de keepershandschoenen die hun samen hadden gemaakt werd Sepp Maier Wereldkampioen met Duitsland. Dat hielp Reusch keepershandschoenen weer verder en zo werd Reusch een grote hit.

Kenmerken Reusch handschoenen

Reusch biedt voor ieder wat wils aan zo hebben ze handschoenen met fingersave voor de vaak iets minder ervaren keepers. Een van deze handschoenen is de Reusch Fit Control S1 Evolution Finger Support. Ook hebben ze voetbalhandschoenen zonder fingersave. Die worden vaak gebruikt door de meer ervaren keepers die in zo’n soort handschoen zich fijner en comfortabeler voelen en een fijne bewegingsvrijheid ervaren. Een van de gloves zonder vingerbescherming is de Reusch Fit Control A2 Evolution, wat overigens ook nog eens de beste Reusch handschoen is als het aankomt op natte weersomstandigheden. Verder kiest Reusch bij hun meeste designs voor felle kleuren. Er wordt speciaal materiaal gemaakt voor de buitenkant zodat de flexibiliteit geoptimaliseerd wordt. Ook hebben sommige handschoenen een Neoprene Wrist Bandage. Wat er voor zorgt dat je handschoen altijd goed zit. Ook wordt je pols beschermd.

keepershandschoenen-bestellen
Reusch Fit Control A2 Evolution Keepershandschoenen

Profkeepers met Reusch handschoenen

Er zijn verschillende profkeepers die dagelijks de voor en nadelen van de Reusch keepershandschoenen ervaren. Ik zal er hier een paar opsommen. De eerste keeper die met Reusch handschoenen zijn goal schoon probeert te houden is Alex Meret. Hij keept in Italië in de Serie A bij de club SSC Napoli en hij zit ook in de selectie van de Italianen. Deze 22-jarige keeper heeft een contract tot 2023 bij de Napolitanen en is een groot talent. De tweede keeper die de Reusch glove draagt is Samir Handanovic, die al jaren in Italië keept bij de blub Inter Milan. Hij is een Sloveens doelman met een Bosnische afkomst.

De derde doelman is Hugo Lloris. Hij is de doelman van Tottenham Hotspur de club waarmee hij vorig seizoen de Champions League finale haalde. Hij is ook de keeper van het Franse nationale team waarmee hij in 2018 het Wereldkampioenschap won. De vierde doelman die we uit gaan lichten is Wojciech Szczesny. De doelman van de Italiaanse club Juventus. Ook is hij de doelman van het nationale elftal van Polen. Dit zijn vier voorbeelden maar er zijn veel meer doelmannen met Reusch keepershandschoenen. In Nederland zijn dat Eloy Room, Luuk Koopmans, Remko Pasveer en Maarten Paes. Maar er zijn verder nog heel veel meer keepers die met Reusch handschoenen keepen.